Om Swissness

Swissness Norge ble til fordi en sveitser på lengre norgesopphold savnet å spise god, sveitsisk mat. Dette viste seg derimot å være vanskelig da butikkene hadde et svært lite utvalg, og ingen restauranter hadde noe å tilby.

Norge og Sveits er svært like land, men samtidig forskjellige. Eksempelvis har nordmenn flest til gode å oppdage hvor fantastisk det er å dele en varm fondue med sine venner. Dette vil vi gjøre noe med.

Verdier

Deling

Hovedidéen bak selskapet er ønsket om å dele det vi elsker med våre venner, familie og deg. Å dele vår livsstil gjør oss mer nysgjerrige og åpne – og er et essensielt verktøy for livskvalitet.

Forpliktelser

Vi ønsker å tilby den beste kvaliteten fra pålitelige sveitsiske produsenter, ærbødig representert med Swissness-spirit.

Utholdenhet

Et import/eksport-selskap mellom to land i Europa, men utenfor EU kan være en utfordring. Vi er fast bestemte på å alltid finne de beste løsningene.

Miljøvern

Miljø er svært viktig for oss i Swissness Norge. Som i Norge er vi i Sveits svært opptatt av avfallshåndtering og hvordan vi påvirker naturen. Derfor foretrekker vi økovennlige produsenter med fokus på fornuftig og forsvarlig handel. Vi er nøye med hvordan vi pakker våre produkter med tanke på nettopp avfall. Vi passer på våre CO2-utslipp og deltar i en unik modell for skogplanting gjennom organisasjonen Reforest’Action.

Kan et import/eksport-selskap være miljøvennlig? – Ja, så absolutt!

Vi mener vi ikke kan leve uten hverandre, så handel er en naturlig del av samfunnet. Vår fokus er å gjøre det på en fornuftig og forsvarlig måte.

Som i Norge er vi i Sveits svært opptatt av avfallshåndtering og vår negative påvirkning av naturen. Derfor foretrekker vi øko-vennlige produsenter.

Med tanke på nettopp avfall er vi nøye med hvordan vi pakker våre produkter.

Vi passer på våre CO2-utslipp og deltar i en unik modell for skogplanting gjennom organisasjonen Reforest’Action. Vi har startet med å plante 50 trær i Portugal for å markere vår oppstart. Hvert år mister Portugal titusenvis av mål med skog i omfattende skogbranner. Prosjektet prøver å erstatte en del av denne tapte skogen. Målet er både å reintrodusere en variert natur samt å motarbeide global oppvarming.

Vi vil aktivt være med å bidra i prosjekter som har en positiv global innsats for miljøet.

Swissness.no

I vår nettbutikk kan du handle fra et nøye utvalgt sortiment av sveitsiske produkter. I vårt artikkel-arkiv kan du lese om Sveits og lære om innbyggernes kultur og mattradisjoner. Vi har sågar et utvalg oppskrifter på typiske matretter som sveitserne er glade i. Vårt artikkel-arkiv vil stadig utvides så besøk oss ofte!

God fornøyelse!